Databáze nebezpečných výrobků

Dětská souprava a dupačky a čapka NECIX´S

destka_souprava_necix

Předmětný textilní výrobek - dětská souprava NECIX´S (dupačky a čapka) má bílou barvu, na pravé i levé straně předního dílu podél zapínání je barevná saténová aplikace. Podél celé aplikace jsou nalepené drobné ozdoby (kamínky) o velikosti cca 2 - 3 mm. Dupačky jsou vyrobené tak, že na vrchní straně pod krkem, na spodní straně u obou noh a na přední spodní straně čapky uprostřed jsou připevněné červené mašličky s ozdobným kamínkem uprostřed. Na přední straně dupaček po obou stranách je připevněno celkem 142 ks malých ozdobných kamínků.

Kategorie Děti - Děti - vybavení
Riziko Udušení
Nebezpečí

Zkoušením se silou menší než 90 N z dětské soupravy oddělily 4 největší kamínky přidržující mašličky na nohách dupaček, ve středu vrchní části dupaček a na čapce, které úplně zapadly do válce na malé části. Uvedené části představují pro děti riziko udušení.

Země původu Turecko
Čárový kód 3600684120888
Země záchytu Ohlašující: Slovensko
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Kontrolované osobě byla uložená opatření, na základě kterých stáhla uvedený druh nebezpečného výrobku z prodeje a bude informovat spotřebitele a odběratele o jeho nebezpečnosti oznámením, který umístí na dveře kontrolované prodejny a veřejnoprávními elektronickými médii a vyzve je k jeho navrácení. Případ je dále v šetření.

Slovenská obchodní inspekce doporučuje spotřebitelům, kteří si tento výrobek zakoupili, aby ho v zájmu ochrany dítěte přestali používat. Spotřebitel má právo vrátit zpět předmětný nebezpečný výrobek a při uplatnění tohoto práva mu bude vrácena kupní cena výrobku.

Datum publikace 09.11.2015
Zdroj: SOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit