Databáze nebezpečných výrobků

Osobní automobil Mercedes-Benz „GLE“

Hlášení RAPEX 10/2024
Osobní automobilModel: V 167

Typ výrobku H1GLE, e1*2007/46*1885*20
Kategorie Auto a doprava - Motorová vozidla a příslušenství
Riziko Zranění
Nebezpečí
Upevňovací deska jednotky plynového pedálu se může ohnout, což může způsobit oddělení plynového pedálu od karoserie vozidla. To může způsobit, že pedál akcelerátoru zůstane sešlápnutý, zabrání sešlápnutí nebo bude překážet brzdovému pedálu, což zvýší riziko nehody a zranění.
Země původu Německo
Padělek Ne
Rozpor s Výrobek není v souladu s nařízením o schvalování motorových vozidel a jejich přípojných vozidel a systémů, konstrukčních částí a samostatných technických celků určených pro tato vozidla a o dozoru nad trhem s nimi.
Datum výroby 03.05.2023 - 17.05.2023
Země záchytu Ohlašující: Německo
Opatření přijatá v ohlašující zemi Typ hospodářského subjektu, který přijal oznámené opatření: Výrobce
Kategorie opatření: Stažení výrobku od konečných uživatelů
Datum vstupu v platnost: Neznámé
Poznámka Stránka svolávací akce https://www.Mercedes-Benz.de
Datum publikace 08.03.2024
Zdroj: RAPEX - jednotný trh EU

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Poprvé zveřejněno v angličtině v rámci Týdenního přehledu notifikací RAPEX Generálním ředitelstvím pro zdraví a ochranu spotřebitele Evropské komise na oficiální stránce Evropské unie "Europa" prostřednictvím Rychlého výstražného systému EU pro nepotravinářské spotřebitelské výrobky (RAPEX) http://ec.europa.eu/rapex © European Union, 2005 - 2024 Oficiální kontaktní místa členských zemí a zemí EFTA-EEA poskytují informace v těchto týdenních přehledech. Podle ustanovení Přílohy II.10 ke směrnici o všeobecné bezpečnosti výrobků (2001/95/ES) nese odpovědnost za informaci notifikující strana. Komise nepřebírá žádnou zodpovědnost za přesnost poskytnutých informací. dTest, o.p.s., zajišťuje pouze strojový překlad záznamů zveřejněných v týdenním přehledu notifikací RAPEX do českého jazyka, rozhodující je anglické originální znění. dTest o.p.s., neodpovídá za přesnost a úplnost uvedených informací.

Přihlásit