Databáze nebezpečných výrobků

Látková panenka s náhrdelníkem

látková bábika

Hračka je vyrobená jako textilní (jemná plyš) s přísavkou upevněnou na horní části hlavy a její výplň je z měkkých vláken. Okolo krku má připevněný náhrdelník z korálků a po obou stranách hlavy jsou upevněné korálky znázorňující náušnice. V zadní horní části těla je uvnitř panenky vložené elektronické zařízení, které při stlačení vydává zvuk - zpívá. Na papírové etiketě, připevněné k ruce panenky  z přední strany, se nachází označení ITEM NO: 904438 a EAN: 8581939044386, přičemž na zadní straně etikety je uvedeno označení CE.

Typ výrobku Item NO: 904438
Kategorie Děti - Hračky a zábav. předměty
Riziko Zadušení
Nebezpečí

Při zkoušce v tahu se silou menší než 50 N z hračky oddělily korálky - náušnice, které úplně zapadly do válce na malé části. Při zkoušce v tahu se působením síly menší než 90 N roztrhl i náhrdelník, přičemž 8 ks korálků z 15 ks se vyvléklo z nitě a všechny korálky úplně zapadly do válce na malé části. Pokud bereme v úvahu běžné a předvídatelné chování malých dětí vkládat často věci do úst, představuje předmětná hračka pro tyto děti riziko zadušení.

Země původu Čína
Země záchytu Ohlašující: Slovensko
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Při šetření se v kontrolované obchodní jednotce nacházel nebezpečný výrobek v počtu 3 ks. Prodávajícímu byly uložené závazné pokyny zákazu prodeje nebezpečného výrobku a jeho stažení z trhu a informování spotřebitelů o nebezpečném výrobku formou záznamu na viditelném místě a o možnosti jeho vrácení. Slovenská obchodní inspekce doporučuje spotřebitelům, kteří mají tuto hračku, aby ji ve vlastním zájmu přestali dávat malým dětem na hraní. Spotřebitel má právo předmětný nebezpečný výrobek vrátit zpět a při uplatnění tohoto práva mu bude vrácena kupní cena výrobku.

Datum publikace 14.11.2016
Zdroj: SOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit