Databáze nebezpečných výrobků

Vysoká dětská židle AGNIESZKA I

Vysoká celodřevěná dětská židle, která se skládá ze dvou dílů, lze použít i jako samostatný stoleček a židli.

Výrobce: STOLARNA MEBLI I BUDOWLI, Staynislav Klubš, Gostyń, Polsko

Distributor: CARERO s.r.o., Písek u Jablunkova  

Kategorie Děti - Děti - vybavení
Riziko Zranění
Nebezpečí

Při přezkoušení v laboratoři bylo zjištěno, že výrobek svými bezpečnostními parametry neodpovídá požadavkům technické normy, na kterou se výrobce odkazuje. Dítěti hrozí nebezpečí pádu v případě, kdy se zapře nožičkama o před ním stojící předmět, například stůl, případně se v židličce výrazně zakloní.

Země původu Polsko
Rozpor s

Židle nevyhověla požadovaným parametrům při hodnocení stability směrem dozadu.

Země záchytu Ohlašující: Česká republika
Opatření přijatá v ohlašující zemi

ČOI nařídila distributorům okamžité stažení výrobku z trhu a následně jej nahlásila do mezinárodní databáze RAPEX.

Datum publikace 23.11.2014
Zdroj: ČOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

  • Petra 16.1.2015 13:48

    Měli sme ji doma, deska na židličce před dítětem jde přimontovat do dvou pozic. Když byl syn větší a posunuli jsme desku dál (přemontovali do té 2. pozice) byla židlička opravdu nebezpečná. Měli jsme ji danou na vysoko "na stolečku" a jakmile se dítě zapřelo o desku, židlička se naklonila dopředu a převrátila se!

    reagovat

    R R
    • Domská 25.1.2015 03:25

      Na trhu je asi tucet obdobnych zidlicek ktere se lisi tak maximalne barvou potahu. Ty ale zakazane nejsou. Neni to divne? Ono tady nejde vubec o bezpecnost jak se snazi nekdo namluvit. Ono jde totiz o penize. Klups totiz tyhle zidle mel bezkonkurencne nejlevnejsi. Vim to protoze jsem pracovala ve firme ktera dovazi detske zbozi. Tyhle zidlicky byly mezi maminkami velmi oblibene. Na nestabilitu si nikdy nikdo nestezoval a to jen prez firmu kde jsem pracovala jih prosly tisice. Jedine co se stalo byl obcas nejaky chybejici dil nebo spatne svareny potah operadla. To se normalne resilo reklamaci. Jako ono to je uplne jedno ze se tyhle zidlicky zakazaly. Prodavaji se totiz vesele dal ale pod jinym jmenem a jinym "vyrobcem". Ono totiz na krabici nikdy zadny vyrobce ani nazev nebyl a s navodem se vyrobce take neobtezoval. To si resil distributor sam. Ja myslim ze je to v poradku kdyz vyrobce takto s urady vydupe. Kdyby pred uvedenim na trh musel vyrobek projit nejakym schvalovacim procesem ktery by ovsem byl zdarma - vyrobci totiz plati dane tak proc by jeste meli platit za praci statu - a po schvaleni by byl vyrobek teprve pusten do prodeje pak by tp bylo v poradku. Ale soucasna situace kdy si kazdy muze vyrobit nebo dovezt co chce. Prodat to komu chce a nese za to odpovednost ten posledni obchodnik ktery casto ma maly kramek a zije z ruky do huby a najednou se nekdo zbazni a neco zakaze a obchodnikovi zustane cerny petr. To je drzost ze strany statu nejvyssiho kalibru. Kdyz jsou teda spotrebitele tak nesvepravni ze potrebuji aby je nekdo vedl za rucicku a nekdo jiny byl zodpovedny za jejich spatna rozhodnuti - pak by snad takovy clovek ani nemel mit volebni pravo. Jinak tedy abych se vratila k tem agnieszkam. Cele to je ultra brutalni nesmysl a tyto zidle jsou asi tak stejne nebezpecne jako hrnek s horkym cajem. Doporucuji tedy zakazat delat hrnky protoze se jima muze nekdo polit a zpusobit si uraz. Idealni bude delat hrnky bez dna. Dnes jiz pracuju uplne v jinem oboru takze mi je osud zidlicek agnieszka ukradeny.
      Jinak jeste doplnim ze ja ji samozrejme taky pouzivala - resp. moje deti - a nikdy zadny problem nebyl. Pokud ale nekdo potrebuje nechat dite bez dozoru tak je lepsi ho dat treba do klece. Je to bezpecnejsi.

      reagovat

      R R

Přihlásit