Databáze nebezpečných výrobků

Vánoční světla CLUSTER LIGHTS - set 100

vanocni_osvetleni_1 vanocni_osvetleni_2

Světelný řetěz se 100 žárovkami je napájen pomocí přívodní šňůry s plochou vidlicí a je vybaven elektronikou pro světelné efekty. Vzhledem k technickému provedení je výrobek vhodný pouze pro vnitřní použití. Osvětlení je uloženo v papírové krabici o rozměrech cca 12 x 7 x 5 cm.

Výrobce není znám a na obalu výrobku jsou mj. nápisy CLUSTER LIGHTS, INDOOR, 100, piktogramy a dvojí bezpečnostní a ekologické informace v českém jazyce. Informace o možném používání v interiéru i exteriéru je v rozporu s nápisem INDOOR. Na obalu je dolepen štítek s názvem výrobku, piktogramy, informací o používání, dovozce: Ocean Logistic, s. r. o., nápisy ITEM NO: 88EU8901244C, Vyrobeno v P. R. C., čárový kód 8595589012442 a označení CE v předepsaném tvaru. Na dvoupólové vidlici je označení 2,5A/250V a značka CE v nesprávném tvaru a velikosti. Na elektronické jednotce jsou uvedeny informace o jednotlivých režimech svícení v anglickém jazyce.

Kategorie Domácnost - Elektrická zařízení - světla
Riziko Úraz elektrickým proudem
Nebezpečí

Rozměry dvoupólové vidlice síťového napájení neodpovídají předepsanému vzoru. Při zasouvání vidlice proto může dojít snadno k úrazu elektrickým proudem. Kryt elektronické jednotky není dostatečně připevněný k přívodnímu kabelu a při neopatrném zacházení může dojít k vytržení kabelu s následným úrazem elektrickým proudem. Výrobek není vybaven všemi povinnými a potřebnými bezpečnostními údaji a průvodní informace obsahují chyby, které mohou vést k nebezpečnému způsobu užívání výrobku a úrazu elektrickým proudem.

Země původu Čína
Čárový kód 8595589012442
Země záchytu Ohlašující: Česká republika
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Česká obchodní inspekce distribuci světelného řetězu CLUSTER LIGHTS 100 zakázala a nařídila jeho okamžité stažení z distribuce.

Datum publikace 03.11.2015
Zdroj: ČOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

  • LIBOR 4.11.2015 20:07

    jAKO ELEKTRO MECHANIK SE OBČAS PODIVUJI NAD ZÁVĚRY dTestu

    reagovat

    R R

Přihlásit