Databáze nebezpečných výrobků

Vánoční řetěz M1605

vanocni_retez

Světelný řetěz má tvar hvězdy s podobou Santa Klause uprostřed. Světelné zdroje jsou nevyměnitelné a výrobek je vybaven elektronickou jednotkou pro světelné efekty - změnu intenzity osvětlení a jeho přerušování v různých intervalech a částech řetězu. Přívodní šňůra je opatřena dvojpólovou vidlicí a je připojena k elektronické jednotce řetězu, umístěné v ovládací skříňce. Světelná část řetězu je nastálo umístěna v plastovém dekorativním krytu ve tvaru hvězdy s vánočními motivy. 

Výrobce není znám. Na samolepicím štítku umístěném na obalu je nápis VÁNOCE BUJNÝ, číselný údaj ITEM NO: M1605 a EAN: 4561324161403. Na dvoupólové vidlici je označení 2,5A/250V, označení CE neodpovídá tvarem ani velikostí předepsanému vzoru a chybí značka ochrany třídy II (dvojitý čtverec). Na elektronické jednotce jsou informace o jednotlivých režimech svícení (světelných efektech) uvedeny v anglickém jazyce.

Kategorie Domácnost - Elektrická zařízení - světla
Riziko Úraz elektrickým proudem
Nebezpečí

Elektronická jednotka (ovladač), zajišťující přerušování svícení (blikání), je uzavřena v krytu, který však není ke kabelu řetězu bezpečně připevněn. U výrobku zapojeného do sítě může proto při neopatrném užívání dojít k vytržení vodiče z ovladače a následným kontaktem uživatele s živou částí k následnému úrazu elektrickým proudem. Také rozměry dvoupólové vidlice síťového napájení neodpovídají předepsanému vzoru. Výrobek není vybaven všemi potřebnými informacemi, což může vést při nesprávném používání výrobku k nebezpečí úrazu.

Čárový kód 4561324161403
Země záchytu Ohlašující: Česká republika
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Česká obchodní inspekce uložila kontrolované osobě zákaz distribuce výrobku a nařídila jeho stažení z distribuce.

Datum publikace 03.11.2015
Zdroj: ČOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit