Databáze nebezpečných výrobků

Vánoční osvětlení 50L LED LIGHT

vanocni_svetla_led_1 vanocni_svetla_led_2

Světelný řetěz s nevyměnitelnými světelnými zdroji je vybaven elektronikou pro světelné efekty - změnu barev. Výrobek je opatřen přívodní šňůrou s dvojpólovou vidlicí, ukončenou zasunutím do prvních dvou žárovek řetězu. Na krytu pouzdra s elektronikou je označení CE v předepsaném provedení, dále nápisy 12V-240V, 50/60Hz, Made in China, na dvoupólové vidlici výrobku je uveden údaj 2,5/250.

Výrobce není znám. Výrobek je balen v kartonová krabici černé barvy s duhovým potiskem a s nápisem 50L LED LIGHT. Na zadní straně krabice je návod k použití výrobku v cizím jazyce, dále údaje 110 - 230 V, název – vánoční osvětlení, ITEM No. TP7340, země původu Čína, Distributor Troina, s.r.o. Jakákoliv průvodní dokumentace k výrobku chybí.

Kategorie Domácnost - Elektrická zařízení - světla
Riziko Úraz elektrickým proudem
Nebezpečí

Při neopatrné manipulaci s výrobkem může dojít k vytržení přívodní šňůry z ovladače či k přetržení nedostatečně dimenzovaných vodičů a následně k úrazu elektrickým proudem. Kryt pouzdra s elektronikou není dostatečně připevněn a při jeho otevření může dojít k úrazu elektrickým proudem.

Země původu Čína
Země záchytu Ohlašující: Česká republika
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Česká obchodní inspekce distribuci tohoto vánočního osvětlení zakázala a nařídila jeho stažení z distribuce.

Datum publikace 03.11.2015
Zdroj: ČOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit