Databáze nebezpečných výrobků

Udice na ryby s kachničkami

Udice s kachničkami udice_s_kachnickami_2

Magnetická hračka a souprava obsahuje udici na ryby a 4 plastové kačenky. Jednotlivé části jsou zabalené zalisováním plastové fólie na barevně potištěný kartonový papír, na kterém je uveden název Fishing Best new of design. Na zadní straně obalu je nalepený papírový štítek, na kterém je uvedeno číslo produktu: NGHB458332. Označení CE je na dalším papírovém štítku.

Kategorie Děti - Hračky a zábav. předměty
Riziko Chemické
Nebezpečí

V plastovém materiálu, z kterého jsou zhotovené kachničky, bylo zjištěno nadlimitní množství ftalátů, konkrétně bis(2-etylhexyl) ftalátu (DEHP) a di-izononyl ftalátu (DBP).

Země původu Čína
Země záchytu Ohlašující: Slovensko
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Podle vyjádření prodávajícího byly výrobky vrácené dodavateli po odběru vzorků. Následně byly distributorovi uložené závazné pokyny stáhnout nebezpečný výrobek ze všech svých nabídek a informovat spotřebitele o nebezpečném výrobku a možnosti jej vrátit zpět. Případ je dále v šetření. Slovenská obchodní inspekce doporučuje spotřebitelům, pokud si tuto hračku koupili, aby ji ve vlastním zájmu přestali dávat dětem na hraní. Spotřebitel má právo předmětný nebezpečný výrobek vrátit zpět a při uplatnění tohoto práva mu bude vrácena kupní cena výrobku.

Datum publikace 02.11.2015
Zdroj: SOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit