Databáze nebezpečných výrobků

Souprava plastových chrastítek

plastova_chrastitka_1 plastova_chrastitka_2

Jde o soupravu tří plastových chrastítek ve tvaru telefonního sluchátka, květu a motýla. Chrastítka jsou zabalená do přehledného plastového obalu uzavřeného papírovou barevně potištěnou sponou, na které je údaj „baby toys“, NO.326-418 a označení CE. Na nalepeném papírovém štítku je uvedeno Plastik hračky, Item No: 39049.

Kategorie Děti - Hračky a zábav. předměty
Riziko Udušení
Nebezpečí

Při zkoušce silou menší než 90 N se z chrastítka ve tvaru květu oddělily plastové polokoule, které úplně zapadly do válce na malé části. Geometrický tvar chrastítka ve tvaru motýla je takový, že část představující tykadla vyčnívá ze zkušební šablony. Chrastítka představují pro děti riziko zadušení.

Země původu Čína
Země záchytu Ohlašující: Slovensko
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Výrobek byl stáhnutý z prodeje po odběru vzorků. Následně byly prodávajícímu uloženy závazné pokyny informovat spotřebitele o nebezpečném výrobku a o možnosti jej vrátit zpět.  Případ je dále v šetření. Slovenská obchodní inspekce doporučuje spotřebitelům, kteří si tuto hračku zakoupili, aby ji ve vlastním zájmu přestali dávat dětem na hraní. Spotřebitel má právo předmětný nebezpečný výrobek vrátit zpět a při uplatnění tohoto práva mu bude vrácena kupní cena výrobku.

Datum publikace 02.11.2015
Zdroj: SOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit