Databáze nebezpečných výrobků

Ručník v poháru

Srolovaný žlutý ručník s rozměry 30 x  30 cm je vložený v papírovém poháru na kávu s vloženou dřevěnou paličkou na míchání kávy a dekorovaný plastovou třešní. Balený je v průhledném plastovém obalu, na kterém je nalepená papírová etiketa s identifikačními údaji.

Typ výrobku ITEM NO./KAT.: GF23186/69669
Kategorie Domácnost
Riziko Zadušení
Nebezpečí

V nabídce pro spotřebitele se nesmí nacházet výrobky, které i navzdory tomu, že nejsou potravinami, mají formu, vůni, barvu, vzhled, obal, označení, objem anebo rozměry, které mohou způsobit, že spotřebitelé, především děti, je zamění s potravinami. Při zkoušení se třešně oddělila od stopky. Stopky i třešně úplně zapadly do válce na malé části. Třešeň i stopku může dítě vložit do úst a spolknout, tím hrozí riziko riziko zadušení.

Čárový kód 8581390696698
Země záchytu Ohlašující: Slovensko
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Při šetření se v kontrolované prodejně už nebezpečný výrobek nenacházel v nabídce pro spotřebitele. Kontrolované osobě byly uloženy závazné pokyny neprodávat nebezpečný výrobek, stáhnout nebezpečný výrobek z trhu, informovat spotřebitele o nebezpečném výrobku a o možnosti jeho vrácení zpět. Spotřebitel má právo předmětný nebezpečný výrobek vrátit zpět a při uplatnění tohoto práva mu bude vrácena kupní cena výrobku. Slovenská obchodní inspekce doporučuje spotřebitelům, kteří si uvedený výrobek zakoupili, aby ho odstranili z dosahu dětí.

Datum publikace 06.09.2016
Zdroj: SOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit