Databáze nebezpečných výrobků

Plyšová žabka s přísavkou

Plyšová hračka s výplňovým materiálem z měkkých vláken. Znázorňuje žabku s nalepenýma očima a kvítkem, v jehož středu je přilepený ozdobný kamínek. Žabka má na břiše přišitou mašli a na hlavě má pomocí textilní šňůrky připevněnou přísavku. Hračka se prodává bez obalu. Na připevněné papírové etiketě je uvedeno: maskotka, NO: 42159 a označení CE.

Typ výrobku NO: 42159
Kategorie Děti - Hračky a zábav. předměty
Riziko Udušení
Nebezpečí

Při zkoušce v tahu se silou menší než 90 N z hračky oddělily oči i kamínek z kvítku a úplně zapadly do válce na malé části. Při zkoušce v tahu silou menší než 90 N se oddělila přísavka spolu se šňůrkou a úplně prošla skrz zkušební šablonu. Hračka nesplnila ani požadavky na švy textilních hraček s měkkou výplní. Textilní hračky s měkkou výplní jsou určené pro děti do 36 měsíců a vzhledem ke zvyku malých dětí brát věci často do úst, pro ně představuje předmětná hračka riziko udušení.

Země původu Čína
Země záchytu Ohlašující: Slovensko
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Výrobky byly staženy z prodeje. Slovenská obchodní inspekce doporučuje spotřebitelům, kteří si tuto hračku koupili, aby ji ve vlastním zájmu přestali dávat dětem na hraní. Spotřebitel má právo předmětný nebezpečný výrobek vrátit zpět a při uplatnění tohoto práva mu bude vrácena kupní cena výrobku.

Datum publikace 25.04.2016
Zdroj: SOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit