Databáze nebezpečných výrobků

Plyšová žába PLYSOV

Plyšová hračka ve tvaru žáby s vloženým elektronickým zařízením, které při stlačení vydává zvuky kvákající žáby. Výplňový materiál je z měkkých vláken, oči jsou vyhotoveny z černého plastu a okolo krku má uvázanou červenou mašli a na vrchní části hlavy je upevněná textilní šňůrka. Hračka je prodávána bez obalu. Na připevněné papírové etiketě je uvedené: PLYSOV ITEM NO: 38356 a označení CE.

Typ výrobku ITEM NO: 38356
Kategorie Děti - Hračky a zábav. předměty
Riziko Zadušení
Nebezpečí

Hračka nesplňuje požadavky na švy textilních hraček s měkkou výplní, v důsledku toho se dítě může dostat přímo k výplni. Textilní hračky s měkkou výplní jsou určené pro děti do 36 měsíců, pokud bereme v úvahu běžné a předvídatelné chování malých dětí vkládat často věci do úst, představuje předmětná hračka pro tyto děti riziko zadušení.

Země původu Čína
Země záchytu Ohlašující: Slovensko
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Při šetření se uvedený nebezpečný výrobek už nenacházel v nabídce pro spotřebitele. Kontrolované osobě byly uložené závazné pokyny stáhnout nebezpečný výrobek z trhu, informovat spotřebitele o nebezpečném výrobku a o možnosti jeho vrácení zpět. Případ je dále v šetření. Slovenská obchodní inspekce doporučuje spotřebitelům, pokud mají tuto hračku, aby ji ve vlastním zájmu přestali dávat malým dětem na hraní. Spotřebitel má právo předmětný nebezpečný výrobek vrátit zpět a při uplatnění tohoto práva mu bude vrácena kupní cena výrobku.

Datum publikace 29.08.2016
Zdroj: SOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit