Databáze nebezpečných výrobků

Plastová panenka mini CUTE BABY, no. 345, P53687

Plastová panenka oděná v růžových textilních šatech s dlouhými umělými světlými vlasy, upnutými do 2 culíků, v růžových botkách. Tato hračka je uložená v průhledné plastové krabičce. Na zadní straně plastové krabice na samostatném štítku je umístěný EAN kód: 8586017053687, číselný kód P53687. Na spodní části obalu je uvedené artiklové číslo  NO. 345 a označení CE.

Typ výrobku NO. 345, P 53687
Kategorie Děti - Hračky a zábav. předměty
Riziko Chemické
Nebezpečí

V plastovém materiálu, z kterého je zhotovená hlava panenky, byl zjištěný nadlimitní obsah ftalátů.

Země původu Čína
Čárový kód 8586017053687
Země záchytu Ohlašující: Slovensko
Opatření přijatá v ohlašující zemi

V čase šetření se předmětný nebezpečný výrobek už nenacházel  v nabídce pro spotřebitele. Prodávajícímu byly uloženy závazné pokyny: stáhnout nebezpečný výrobek z trhu, nabízet a prodávat jen bezpečné výrobky. Nebylo mu uloženo opatření informovat spotřebitele, a to z důvodu, že nedošlo k prodeji předmětného výrobku spotřebitelům. Případ je dále v šetření až k hospodářskému subjektu, který je zodpovědný za uvedení nebezpečného výrobku na trh SR.

Slovenská obchodní inspekce doporučuje spotřebitelům, pokud si tuto hračku zakoupili, aby ji ve vlastními zájmu přestali dávat dětem na hraní. Spotřebitel má právo předmětný nebezpečný výrobek vrátit zpět a při uplatnění tohoto práva mu bude vrácena kupní cena výrobku.

Datum publikace 21.11.2016
Zdroj: SOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit