Databáze nebezpečných výrobků

Panáček gumový svítící

mimon1

Panáček je plastová elastická figurka z měkkého materiálu žluté barvy. Z horní části hlavy vyčnívá elastická šňůra o délce 75 mm, která je zakončena kroužkem o Ø 11 mm ze stejného materiálu. Výška figurky je 140 mm a do její vnitřní dutiny je vložena plastová kulička o Ø 23 mm, která při otřesu bíle a červeně světélkuje. Povrch panáčka je převážně hladký dolní část těla má částečně pokrytu krátkými hustými tyčinkami představujícími kalhoty, delší tyčinky na hlavě napodobují vlasy.

Kategorie Děti - Hračky a zábav. předměty
Riziko Uškrcení
Nebezpečí

Při běžném a předpokládaném způsobu hry je více než pravděpodobné, že může dojít k poškození zdraví dětského uživatele. Hrozí mu nebezpečí uškrcení způsobené elastickou šňůrou na hračce, která může vytvořit smyčku okolo krku dítěte.

Rozpor s

Při zkoušce tahem (při zatížení 16,2 N) byla naměřena délka šňůrky 1350 mm. Dle požadavku příslušné technické normy nesmí délka šnůry přesáhnout u hraček určených dětem mladším 18 měsíců 220 mm a u hraček pro starší děti 300 mm.

Země záchytu Ohlašující: Česká republika
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Česká obchodní inspekce prodej nebezpečné hračky zakázala a následně distributor přijal opatření ke stažení předmětného výrobku z trhu. Po kompletním zpracování byla dokumentace k výrobku postoupena kontaktnímu bodu pro RAPEX na MPO.

Datum publikace 22.09.2015
Zdroj: ČOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit