Databáze nebezpečných výrobků

Naběračka na špagety, BERGNER

Černá nylonová naběračka s 3 otvory různých velikostí na odměření porcí špaget, u kterých jsou vyraženy údaje – couple a adult child. V rukojeti je otvor s červeným silikonovým kroužkem pro zavěšení. Na přední straně rukojeti je vyražen nápis BERGNER®, na zadní straně rukojeti jsou mj. nápisy PA, 210°C (410°F). Naběračka je připevněna ke kartonu. Na čelní straně kartonu se nachází cizojazyčné texty identifikující výrobek, na zadní straně kartonu je uveden název výrobku v češtině a dalších jazycích, dovozce výrobku, kód výrobku a čárový neexistující (EAN) kód, symbol Zeleného bodu, recyklační symbol, piktogram výrobku určeného pro styk s potravinami a symbol nabádající k šetrnému vztahu k životnímu prostředí (piktogram „basketbalisty“).

Typ výrobku šarže (BATCH NO.): 01/10/2013
Kategorie Domácnost - Kuchyňské potřeby
Nebezpečí

Laboratorními rozbory byla ve výluhu zjištěna přítomnost primárních aromatických aminů v množství 0,03 a 0,04 mg/kg simulantu. Riziko pro spotřebitele spočívá v tom, že při styku tohoto výrobku s potravinami nebo připravovanými pokrmy může docházet k jejich kontaminaci karcinogenními látkami a následně k jejich konzumaci.

Země původu Čína
Rozpor s

Výrobek pro tento obsah primárních aromatických aminů nesplňuje požadavky závazných předpisů, a to článku 10 nařízení Komise (EU) č. 10/2011, o materiálech a předmětech z plastů určených pro styk s potravinami, ve spojení s odstavcem 2 přílohy II. Konkrétně byl kvantifikován 4,4´-diaminodifenylmethan (CAS No. 101-77-9) v množství 0,024 mg/kg, jedná se o látku s možnými karcinogenními účinky na lidský organismus, zejm. na játra a štítnou žlázu.

Čárový kód 6957221276247 (neexistuje)
Země záchytu Ohlašující: Česká republika
Datum publikace 03.05.2016
Zdroj: MZdr ČR

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit