Databáze nebezpečných výrobků

HO-HO sada chrastítek "Baby Sway Bell"

Hlášení RAPEX 12/2015

Sada tří plastových chrastítek (medvěd s kulatým držadlem, medvěd s oválným držadlem a kroužek s oválným držadlem). Uvnitř chrastítek jsou chrastící prvky a na držadlech tři plastové pohyblivé kroužky.

Typ výrobku ASA7101675, č. 8808
Kategorie Děti - Hračky a zábav. předměty
Riziko Udušení
Nebezpečí

Držadla jsou příliš dlouhá a malé dítě by si mohlo držadlo vložit do úst, kde hrozí zablokování dýchacích cest. Kryt jednoho chrastítka může snadno prasknout, čímž se uvolní malé části. Hrozí udušení.

Země původu Čína
Rozpor s

Výrobek nesplňuje požadavky Směrnice o hračkách a odpovídající evropské normy EN 71-1.

Čárový kód 6991271016750
Země záchytu Ohlašující: Polsko
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Dobrovolná opatření: stažení zboží z trhu.

Datum publikace 29.03.2015
Zdroj: RAPEX - jednotný trh EU

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Poprvé zveřejněno v angličtině v rámci Týdenního přehledu notifikací RAPEX Generálním ředitelstvím pro zdraví a ochranu spotřebitele Evropské komise na oficiální stránce Evropské unie "Europa" prostřednictvím Rychlého výstražného systému EU pro nepotravinářské spotřebitelské výrobky (RAPEX) http://ec.europa.eu/rapex © European Union, 2005 - 2024 Oficiální kontaktní místa členských zemí a zemí EFTA-EEA poskytují informace v těchto týdenních přehledech. Podle ustanovení Přílohy II.10 ke směrnici o všeobecné bezpečnosti výrobků (2001/95/ES) nese odpovědnost za informaci notifikující strana. Komise nepřebírá žádnou zodpovědnost za přesnost poskytnutých informací. dTest, o.p.s., zajišťuje pouze strojový překlad záznamů zveřejněných v týdenním přehledu notifikací RAPEX do českého jazyka, rozhodující je anglické originální znění. dTest o.p.s., neodpovídá za přesnost a úplnost uvedených informací.

Přihlásit