Databáze nebezpečných výrobků

Dětská cestovní postýlka ZOPA

Kostru cestovní postýlky tvoří kovová skládací konstrukce bílé barvy. Potah postranic, dna a skládací matrace je z tkaniny červené barvy a dvě delší postranice mají středovou část zhotovenu z bílé síťoviny. Potahové textilní materiály jsou vyrobeny z polyamidových vláken.

Typ výrobku číslo výrobní série: 391/936, model LUNA B-2821
Kategorie Děti - Hračky a zábav. předměty
Riziko Udušení, uškrcení
Nebezpečí

Laboratorními zkouškami bylo ověřeno, že na horní hraně bočnic došlo ve všech rozích postýlky k zachycení smyčky zkušebního řetězu. Závada spočívá v nevhodném konstrukčním řešení bílých dílů, které kryjí rohy postýlky a které mohou být příčinou závažné nehody. V případě, že by se za některý z těchto dílů zachytila část oblečení dítěte nebo např. šňůry běžně používané k držení šidítek, mohlo by dojít k uškrcení či udušení dítěte.

Rozpor s

Cestovní postýlka LUNA B-2821 nesplňuje požadavky na bezpečnost výrobku (dle zák. č. 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti výrobků). Při zkouškách prováděných v akreditované laboratoři dle požadavků platné evropské normy (EN 716-1/2:2008 + A1:2013) byla zjištěna závada, která má podstatný vliv na celkovou bezpečnost tohoto výrobku.

Čárový kód 8595114466726
Země záchytu Ohlašující: Česká republika
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Česká obchodní inspekce uložila kontrolovanému subjektu ochranné opatření, a to okamžité stažení výrobku z distribuce. Veškeré dostupné doklady a informace o nebezpečné dětské postýlce byly předány kontaktnímu bodu na MPO a následně byly zveřejněny v celoevropské databázi RAPEX pod číslem A11/0010/16

Datum publikace 23.05.2016
Zdroj: ČOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit