Databáze nebezpečných výrobků

Detektor kouře ECOLITE XLX108A

Signalizační zařízení slouží k zjištění kouře a spuštění zvukového poplachu. Je vyhotovené z bílého plastu s otvory a napájené pomocí 9 V baterie, která však není součástí balení výrobku. Výrobek je balený v kartónovém balení, kterého součástí je návod na použití výrobku spolu s upozorněními pro spotřebitele ve dvou jazycích, včetně státního jazyka a též komponenty sloužící k upevnění zařízení. Na zařízení se nachází štítek, na kterém je uvedené: Model: XLX108A, 260h, označení CE, DC9V/10uA, údaje o výrobci: Lexing, Zhejiang, P. R. of China, logo Ecoplanet a 4 upozorňující symboly.

Typ výrobku Model: XLX108A
Kategorie Domácnost
Riziko Požár, zdravotní
Nebezpečí

Zařízení není dostatečně citlivé na zachycení kouře a spuštění poplachu. Při zkouškách reakce na různé typy kouře nedošlo k aktivaci zvukového poplachu zařízení, resp. k němu došlo po uplynutí časového limitu.

Země původu Čína
Země záchytu Ohlašující: Slovensko
Opatření přijatá v ohlašující zemi

SOI kontrolované osobě uložila zákaz prodeje a distribuce  a povinnost stáhnout výrobek z trhu. Současně jí uložila povinnost informovat spotřebitele o nebezpečném výrobku. Spotřebitel má při vrácení nebezpečného výrobku právo na vrácení kupní ceny. Slovenská obchodní inspekce doporučuje spotřebitelům, pokud si tento výrobek zakoupili, aby ho ve vlastním zájmu přestali používat.

Datum publikace 01.08.2016
Zdroj: SOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit