Databáze nebezpečných výrobků

Chrastítko BABY COLLECTION WOODY

Chrastitko_woody Chrastitko_woody_2

Dřevěná hračka pro nejmenší děti je tvořená kroužkem o průměru cca 7 cm, na jehož obvodu jsou vyvrtány dvě dírky. Jimi je protažena červená elastická šňůrka, na níž jsou navlečeny barevné dřevěné kuličky a kovová rolnička. Na největší kuličce je namalovaný rozesmátý obličej. Chrastítko je připevněno plastovou jednorázovou sponou k papírové podložce zhotovené z tvrdého kartonu.

Kategorie Děti - Hračky a zábav. předměty
Riziko Udušení
Nebezpečí

Závady zjištěné u posuzovaného výrobku po provedení laboratorních zkoušek (dle EN 71-1:2011+A3:2014). Při zkoušce tahem se silou 71,6 N šňůrka přetrhla (minimální stanovená hodnota je 90 N), navlečené kuličky se uvolnily a vznikly malé části, které se zcela vešly do zkušebního válce (obr. 2).

Při běžném a předpokládaném způsobu užití výrobku, tj. při hře, je pravděpodobné, že nastane situace, kdy i velmi malé dítě může přetrhnout šňůrku a vložit uvolněné části hračky do úst. V tomto případě může dojít ke zranění dítěte v důsledku vdechnutí uvolněných malých částí, které mohou zablokovat dýchací cesty.

Čárový kód 8591864920136
Země záchytu Ohlašující: Česká republika
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Distribuci těchto chrastítek Česká obchodní inspekce zakázala a nařídila jejich stažení z distribuce. Veškeré informace o chrastítku byly zveřejněny v databázi RAPEX (číslo A 12/1123/15).

Datum publikace 12.10.2015
Zdroj: ČOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit