Databáze nebezpečných výrobků

LP cestovní adaptér zásuvky

Hlášení RAPEX 24/2015

Cestovní adaptér s černým krytem a červenou kontrolkou. Kovové kontakty mají různé uskupení kolíků pro použití v různých oblastech. Označeno textem:  "Worldwide travel adaptor" (na výrobku) a "AC univerzális utazóadapter" a "Złącze AC uniwersalne" (na obalu). Zabalen v bílé kartonové krabici.

Typ výrobku ZLA0571
Kategorie Domácnost - Elektrická zařízení - ostatní
Riziko Úraz elektrickým proudem
Nebezpečí

Výrobek může způsobit úraz elektrickým proudem z těchto důvodů:

- Kolíky zástrček USA/AUS/NZ mohou být přístupné, když jsou kolíky evropské zástrčky zapojeny v zásuvce.

- Při částečném zapojení do sítě mohou být přístupné kolíky pod napětím.

- Do zařízení je možné zapojit zařízení třídy I, ale ochranný zemnicí obvod je přerušen.

Země původu Čína
Rozpor s

Výrobek nesplňuje požadavky odpovídající normy IEC 60884.

Čárový kód 5901436769804
Země záchytu Ohlašující: Maďarsko
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Povinná opatření: stažení zboží z trhu a svolání od spotřebitelů.

Datum publikace 23.06.2015
Zdroj: RAPEX - jednotný trh EU

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

  • Mgr.MIkanová 30.6.2015 07:45

    Co na to Státní zkušebna?
    Všechny výrobky, které přijdou na Český trh musí mít atest o způsobilosti a nezávadnosti od Státní zkušebny, nebo Státního zdravotního ústavu, Státní zkušebny léčiv, vztahuje se to zrovna tak na lokomotivu i špendlík, jak říkal Rott, ale i na lopatu, svetřík, housku, penicilin, atd. K čemu houska, když po ní školáci dostanou průjem, k čemu lopata, když si chirurg rozřízne ruku, k čemu ona lokomotiva, když nebrzdí.
    Nemít atest znamená milionové pokuty.
    Hromadná hloubková opakovaná nekompromisní kontrola všech prodejních míst, zejména distribučních i obchodních center, by při zákonem stanovené výši pokut znamenala zahojení celého národního rozpočtu. Kontrolory bych odměnila tak, aby neměli zájem vzít úplatek. Ať zbohatnou stejně jako náš národní rozpočet. Dokáže někdo ucpat tento veliký cedník, kterým utíkají naše peníze. V této době nemám šanci koupit funkční mixer nebo bicykl. Za pár dní se rozpadne a záruku mi neuznají, protože to podle nich přišlo do kontaktu třeba s kopřívou. Je to blbost, znění atestu je jiné, ale prodejci neuznají záruční opravu za nic na světě, přišli by o prémie. Tady je další únik mých i státních peněz. Zaplaťte dobře kontrolorům, motivujte je.
    Zdraví Mgr.MIkanová amikanova@seznam.cz

    reagovat

    R R
Poprvé zveřejněno v angličtině v rámci Týdenního přehledu notifikací RAPEX Generálním ředitelstvím pro zdraví a ochranu spotřebitele Evropské komise na oficiální stránce Evropské unie "Europa" prostřednictvím Rychlého výstražného systému EU pro nepotravinářské spotřebitelské výrobky (RAPEX) http://ec.europa.eu/rapex © European Union, 2005 - 2024 Oficiální kontaktní místa členských zemí a zemí EFTA-EEA poskytují informace v těchto týdenních přehledech. Podle ustanovení Přílohy II.10 ke směrnici o všeobecné bezpečnosti výrobků (2001/95/ES) nese odpovědnost za informaci notifikující strana. Komise nepřebírá žádnou zodpovědnost za přesnost poskytnutých informací. dTest, o.p.s., zajišťuje pouze strojový překlad záznamů zveřejněných v týdenním přehledu notifikací RAPEX do českého jazyka, rozhodující je anglické originální znění. dTest o.p.s., neodpovídá za přesnost a úplnost uvedených informací.

Přihlásit