Databáze nebezpečných výrobků

Čelová svítilna 3W High – power Head Lig

Výrobek je nabízen ke koupi jako souprava, obsahující čelovou svítilnu 3W High – power, typ HC-516, napájecí zdroj (nabíječku) Bowei a primární lithiovou baterii. Součástí soupravy je obal – papírová kazeta s molitanovou výplní. Výrobce není uveden a všechny informace na jednotlivých součástech soupravy jsou v anglickém jazyce. Na obalu výrobku jsou nápisy: 3W High – power Head Light, HC – 516. Na samolepícím štítku umístěném na obalu je uvedeno: SVePLOmep, EAN 852161900042, označení CE, PL353-60-26. Napájecí zdroj je označen takto: Bowei, Made in China, Charger, INPUT: AC 110V-240V, OUTPUT: DC 4,5 V, 400 mA, dále symbolem pro II. třídu ochrany (tj. dvojitým čtvercem) a symbolem pro domácí použití. Baterie nese nápisy: GOOD POWER, Made in China, Lithium batery 3V, CR123A Lithium 3V, WARNING: Risk on fire and bums. Do not disassemble. Short circuit or dispose of in fire. Keep in cool dry place.

Typ výrobku HC-516
Kategorie Sport, turistika a fitness - Elektrická zařízení - světla
Riziko Popálení, poškození zraku, požár
Nebezpečí

Při předpokládaném užití výrobku, sestaveném z dodaných součástí, se může uživatel pokusit přiložený bateriový článek nabíjet přiloženou nabíječkou. Vzhledem k absenci návodu či upozornění se však nedoví, že je to zakázáno. Tento závažný nedostatek může v konečném důsledku vést k explozi bateriového článku a následnému poranění očí, požáru či popálení uživatele.

Země původu Čína
Čárový kód 852161900042
Země záchytu Ohlašující: Česká republika
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Česká obchodní inspekce zakázala kontrolovanému subjektu další distribuci, nařídila okamžité stažení výrobku z trhu a jeho zpětné převzetí od spotřebitelů.

Datum publikace 05.01.2016
Zdroj: ČOI

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit