Databáze nebezpečných výrobků

CANNABIOS, Bio konopné hydratační & zvláčňující pleťové a tělové mléko

Kosmetický přípravek v bílém plastovém obalu – lahvičce s víčkem o objemu 205 ml. Na etiketách na přední a zadní straně obalu jsou uvedeny údaje identifikující výrobek a jeho použití, odpovědnou osobu, zemi původu, jmenovitý obsah, seznam přísad, čárový (EAN) kód a další kódy výrobku. Dále se na etiketách nachází symbol doby trvanlivosti po otevření (symbol otevřeného kelímku) a symbol nabádající k šetrnému vztahu k životnímu prostředí (piktogram „basketbalisty“). Na dně lahvičky je vyznačena šarže výrobku a datum expirace.

Typ výrobku šarže: 219150381, expirace: 2018.05
Kategorie Zdraví a kosmetika - Kosmetika
Riziko Mikrobiologické
Nebezpečí

Mikrobiologické vyšetření výrobku prokázalo přítomnost aerobních mezofilních mikrobů v množství 1,2 × 104 KTJ/g. Očekávaným místem expozice je kůže celého těla (body lotion). Riziko kontaminace aerobními mezofilními mikroby spočívá ve zhoršení toxikologických vlastností výrobku vinou produkce toxických radikálů a mikrobiálních toxinů činností mikrobů, jejichž důsledkem může být lokální dráždění, event. lokální zánět kůže.

Rozpor s

Mikrobiologická kvalita výrobku nesplňuje požadavky Pokynu Vědeckého výboru pro bezpečnost spotřebitelů (SCCS/1564/15), oddíl 4-4 (The SCCS´S Notes of Guidance for the Testing of Cosmetic Substances and their Safety Evaluation, 9th revision), na který odkazuje část 3.3 prováděcího rozhodnutí Komise (EU) č. 674/2013, o pokynech k příloze I nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1223/2009 o kosmetických přípravcích. Limit pro mikrobiální kontaminaci (103 KTJ/g) kosmetického přípravku kategorie II je překročen. Na základě těchto skutečností není uvedený výrobek bezpečný ve smyslu článku 3 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1223/2009 o kosmetických přípravcích.

Čárový kód 8595247800312
Země záchytu Ohlašující: Česká republika
Datum publikace 27.09.2016
Zdroj: MZdr ČR

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Přihlásit