Jak testujeme

Některá dílčí hodnocení mohou být limitována hraniční hodnotou. V takovém případě nemusí celkové hodnocení odpovídat váženému průměru dílčích hodnocení.

Test zařízení pro záznam videa zahrnuje také příbuznou techniku, která může plnit stejné úkoly (natáčení videa, záznam zvuku, fotografování), ale jejíž primární účel se může lišit. Produkty vždy nemusejí být srovnatelné. Proto jsme výrobkům v tomto testu neudělovali celkové hodnocení.

Kvalita videa

V automatickém režimu jsme přístroje podrobili technickým měřením stabilizace obrazu, rozlišení, reprodukce barev, dynamického rozsahu, zkreslení obrazu a odlesků. Kvalitu needitovaného záznamu v 1080p a UHD (nebo nejbližším dostupném rozlišení) následně hodnotila trojice expertů.

Kvalita zvuku

Pomocí integrovaných mikrofonů jsme na přístroje zaznamenali zvuk, u kterého následně trojice expertů neposuzovala jen kvalitu, ale také přítomnost šumu, případně jiných nežádoucích zvuků. Testovali jsme také ochranu proti větru. Pokud to zařízení umožňovalo, provedli jsme zkoušku se zapnutým i vypnutým protivětrným filtrem.

Kvalita snímků

Provedli jsme technická měření, vyzkoušeli jsme blesk (pokud jej zařízení měla) a zaznamenané snímky jsme nechali zhodnotit panelu expertů.

Obsluha

Změřili jsme rychlost zapnutí, vypnutí a automatického ostření. Pět testujících zhodnotilo kvalitu displeje a hledáčku. Panel jsme rovněž nechali zhodnotit přiloženou dokumentaci, jednoduchost nastavení a použití.

Přihlásit