Jak testujeme palubní zavazadla

Jak hodnotíme

Podíl zkoušek na celkovém hodnocení

  • obsluha: 60 %
  • odolnost: 40 %

Limity hodnocení

Některá dílčí hodnocení mohou být limitována hraniční hodnotou. V takovém případě nemusí celkové hodnocení odpovídat váženému průměru dílčích hodnocení.

Obsluha

Ovladatelnost při vlečení

Testující v laboratoři zkoušeli vléci zavazadlo na kolečkách při držení teleskopického madla po rovině, nerovném povrchu, nahoru a dolů po rampě, na vyvýšené místo simulující obrubník a kolem úzkých rohů, aby simulovali jízdu se zavazadlem ve stísněných nebo přeplněných prostorách.

Pohodlnost při vlečení

Při vlečení hodnotili testující také tvar rukojeti teleskopického madla, materiál, z něhož je vyrobena, jeho výšku či to, jaký mají pocit z váhy zavazadla při takovémto vlečení.

Pohodlnost při nošení

Testující hodnotili přenášení zavazadla v ruce. Podobně jako u teleskopického madla hodnotili tvar rukojeti, materiál, z něhož je vyrobena, jeho rozměry či to, jaký mají pocit z váhy zavazadla při takovémto vlečení nebo zda se příjemně zvedá ze země. Pohodlnost při nošení se zkoušela při chůzi do schodů a ze schodů.

Manipulace se zipy

V tomto případě hodnotila laboratoř otevírání kufru pomocí zipů a také vnitřních zdrhovadel.

Zkoušky odolnosti

Voděodolnost

Kufry jsme naplnili ručníky a savým papírem a naklopili do úhlu 35 °, abychom simulovali náklon při vlečení kufru za sebou. Poté jsme je nechali kropit vodou o intenzitě 0,83 l/min po dobu dvou minut. Ověřovali jsme, zda – a případně kolik – vody proniklo do hlavního úložného prostoru, vnějších i vnitřních kapes.

Pádová zkouška

Naplněná zavazadla jsme spustili na zem ze dvou výšek – 90 cm a 150 cm. Každou pádovou zkoušku jsme provedli dvakrát. Každý kufr jsme přitom nechali spadnout na každý z jeho rohů v jeho spodní části.

Odolnost madel

Zavazadla jsme nechali naplnit, zvedli je z podlahy do výšky 60 cm a poté je zase spustili dolů. Zkoušku jsme opakovali 100×, a to u každé rukojeti na kufru. V případě teleskopického madla jsme ho při plném vysunutí zvedali do výšky 30 cm, a to pětkrát.

Síla a pevnost zipů

Prověřovali jsme, zda zipy vydrží i pod zvýšeným tlakem. Kufry jsme naplnili pevnou polyuretanovou pěnou a horní víko jsme seshora zatížili závažím o hmotnosti 5 kg, abychom simulovali tlak vyvíjený při snaze zavřít přeplněné zavazadlo. Poté jsme 100× standardizovaným způsobem otevřeli a zavřeli zipy.

Vliv pádu na zipy

Na přeplněné zavazadlo jsme spustili závaží s tupým koncem o hmotnosti 25 kg. Náraz směřoval na bok a horní část kufru. Zkoušku jsme opakovali třikrát. Cílem bylo prověřit, zda při nárazu přeplněného batohu nedojde k rozdělení kolejniček zipu nebo roztržení švů.

Simulace překládání na letišti

Kufry jsme na laně, které bylo připevněné ke kladce na stropě, zvedli do výšky 1,5 m. Poté jsme je spustili k zemi. Hodnotili jsme, zda nedojde při neřízeném pádu či hodu k poškození – a pokud ano, jaký je jeho rozsah.

Zkouška proražení

Na zavazadla jsme spouštěli tříkilové závaží s tupým koncem, a to nejprve z výšky jednoho, posléze ze dvou metrů. Náraz směřoval na tři místa – jedno uprostřed hlavního víka, druhé v jeho rohu a třetí uprostřed spodní části mezi kolečky. Kufry jsme před testem naplnili, aby nebyly znevýhodněny ty s tvrdou skořápkou.

Odolnost koleček

Naplněná zavazadla jsme umístili na běžecký pás opatřený výstupky, které simulovaly nerovnosti na cestách. Po dokončení vybraného počtu cyklů jsme posoudili jejich stav.

Přihlásit