Jak testujeme pánské holicí strojky

Jak hodnotíme

Podíl zkoušek na celkovém hodnocení:

  • holení: 28 %
  • celkový dojem: 28 %
  • baterie: 20 %
  • zastřihovač vousů: 8 %
  • hlučnost a vibrace: 8 %
  • obsluha: 8 %

Holení

Testovací panel složený z 50 hodnotitelů dostal za úkol se denně holit a do připraveného dotazníku odpovídat na sérii otázek. Zajímala nás rovnoměrnost holení (tedy zda dokáže vous holit stejně na všech místech), snadnost skluzu holicí hlavy po pokožce, rychlost holení a pocit na pokožce po skončení holení (zda není podrážděná, zarudlá, pořezaná apod.).

Celkový dojem

Hodnotitelé se vyjadřovali k celkovému dojmu, jaký ze strojku mají – v potaz měli brát veškeré vlastnosti, které při holení zaznamenali. Všímali jsme si také stavu vousu po denní a třídenní pauze od posledního holení.

Zastřihovač vousů

Hodnocení snadnosti používání zastřihovače a přístupu do různých míst (krk, tváře, ret pod nosem apod.).

Hlučnost a vibrace

Subjektivní hodnocení hlučnosti a vibrací při holení.

Obsluha

Posouzení ergonomie (jak se strojek drží v ruce), hmotnosti (objektivní reálná hmotnost nemusí být pro vnímání váhy v ruce rozhodující), ovládání při holení a čistění – jak snadné je vyjmutí a čistění hlavy strojku, a to kartáčkem i pod tekoucí vodou (pokud to strojek umožňuje). V případě, že je strojek vybaven čisticí stanicí, testujeme i její funkčnost.

Baterie

Hodnocení výdrže baterie sestávalo ze dvou částí. Větší, dvoutřetinovou váhu měl test počtu pětiminutových cyklů – v něm jsme měřili, kolikrát se můžete oholit, aniž byste museli přístroj adaptérem připojit do sítě.

Další zkouškou byl test výdrže po krátkodobém nabíjení. Všechny zcela vybité strojky jsme na pět minut zapojili do elektřiny a poté měřili, jak dlouho vydrží v provozu.

Přihlásit