Jak testujeme autosedačky

V mezinárodním kolektivním testu pod záštitou nadace STIFTUNG WARENTEST: 25 dětských autosedaček normových skupin 0 až III.

  • Podíl skupin zkoušek na celkovém hodnocení
    Bezpečnost (ochrana před úrazem při nehodě) 60 %, obsluha, manipulace, komfort 40 %.
  • Snížení hodnocení
    Byla-li bezpečnost (ochrana před úrazem při havárii) pouze »uspokojivá« nebo horší, nemohlo by celkové hodnocení kvality lepší. Při »nedostatečném« čelním nárazu nemohla být skupina zkoušek zaměřených na bezpečnost hodnocena lépe. Celkové hodnocení kvality nemohlo být lepší než hodnocení skupiny zkoušek zaměřených na obsluhu, manipulaci, komfort.
  • Bezpečnost (ochrana před úrazem při nehodě)
    Zkoušky zaměřené na bezpečnost dětských zádržných systémů vycházely z normy EHK OSN ECE R 44-03.
    Mimo jiné se zaměřily na posuny hlavy, zpoždění, resp. zrychlení, které působí na hlavu a hrudník, riziko poranění měkkých částí břicha, prokluz. Při zkouškách vícerozsahových autosedaček se používaly různě velké zkušební figuríny.
    Čelní náraz: při rychlosti 60 km/h a impulsu posunu (ve shodě s Euro NCAP) ve vyztužené hrubé karosérii modelu VW Golf IV.
    Boční náraz: zkoušky vycházely z návrhu normy ISO/TC22/SC12/WG1, avšak karosérie měla dveře; zkoušky probíhaly na zkušební dráze s kolmo nainstalovanou vyztuženou hrubou karosérií VW Golf IV při rychlosti 25 km/h.
    Bezpečnost konstrukce výrobku: sledoval se chod bezpečnostních pásů, podpěrka hlavy, stabilita dítěte v sedačce.
    Průběh zkoušek byl dokumentován s pomocí vysokorychlostních kamer.
  • Obsluha, manipulace, komfort
    Návod k používání: tři odborníci a tři laici nezávisle na sobě posuzovali návody z hlediska úplnosti jejich obsahu, srozumitelnosti a návodnosti. U výrobků se mimo jiné zaměřovaly na povinné varovné nápisy, na jejich viditelné umístění.
    Ochrana před následky chybné obsluhy:
    chybně namontované dětské zádržné systémy snižují ochranu dítěte v případě nehody, tj. zvyšují nebezpečí úrazu a zpochybňují celkovou ochranu dítěte. Pravděpodobnost chybné obsluhy posuzovali tři odborníci a deset laiků.
    Montáž (upevnění) autosedačky, usazení a připoutání dítěte: jednalo se o praktické zkoušky, které prováděly týmy složené z odborníků a laiků. Pro zkoušky byla použita tato vozidla: Mercedes třídy E, Opel Zafira, VW Golf IV (čtyřdvéřový) a Ford Siesta (dvoudvéřový).
    Komfort pro dítě: posuzovaly se a hodnotily úhly opěrek, dostatek místa pro nohy (podpěrky nohou), ruce a ramena (záda), odvětrávání, čalounění, výhled dítěte ze sedačky.
    Údržba: kontrola symbolů doporučené údržby (včetně informace o materiálovém složení), snímání potahu, vlastní údržba, pevnost švů, opětovné navléknutí potahu na konstrukci sedačky.

Přihlásit