Jak testujeme letní pneumatiky

V mezinárodním kolektivním testu, realizovaném spolu se sdružením ADAC a jinými evropskými automobilovými kluby a spotřebitelskými organizacemi, se testovalo 31 sad letních pneumatik, z toho 15 s parametry 155/70 R13 T (do 190 km/h) a 16 s parametry 205/55 R16 V (do 240 km/h).

  • PODÍL SKUPIN ZKOUŠEK NA CELKOVÉM HODNOCENÍ
    Mokrá vozovka 40 %, suchá vozovka 20 %, vlastnosti z hlediska životního prostředí 40 %.
  • SNÍŽENÍ HODNOCENÍ
    Celkové hodnocení kvality mohlo být jen o půl známky lepší než hodnocení chování na mokré vozovce, v případě »nedostatečné« známky však nemohlo být lepší. Bylo-li brždění na mokré vozovce »nedostatečné«, nemohlo být skupinové hodnocení v kategorii mokrá vozovka lepší. V případě »dostatečné« nebo horší známky za obsah polycyklických aromatických uhlovodíků (PAU) mohlo být hodnocení vlastností z hlediska životního prostředí jen o jednu známku lepší.
  • MOKRÁ VOZOVKA
    Handling: časové zkoušky a subjektivní posouzení na 1900 metrů dlouhé dráze dlouhodobě vystavené neustálému dešti. Brždění na asfaltu a betonu dlouhodobě vystaveném neustálému dešti z rychlosti 80 km/h na 20 km/h. Aquaplaning na rovné vozovce: vjezd do vodní nádrže o hloubce 7 mm a akcelerace. Aquaplaning v zatáčkách: na 200 metrové kruhové dráze dlouhodobě vystavené neustálému dešti, na níž se vytvořila louže o hloubce 4 mm. Vjezd do louže v rychlosti 65 až 95 km/h. Vedení vozidla do zatáčky: projíždění po asfaltové kruhové dráze dlouhodobě vystavené neustálému dešti na čas.
  • SUCHÁ VOZOVKA
    Subjektivní posouzení jízdní stability a handling na vysokorychlostní dráze. Brždění: Na asfaltu z rychlosti 100 km/h na 0 km/h.
  • VLASTNOSTI Z HLEDISKA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
    Opotřebení: rozměr 155 – 5000 km na zkušebním zařízení. Rozměr 205 – zkoušky v konvoji na úseku 8000 kilometrů. Měření hloubky profilu vždy na 24 místech pláště pneumatik. Valivý odpor: měření spotřeby při rychlostech 80 km/h, 100 km/h, 130 km/h. Hluk: vnitřní – subjektivní posouzení pojezdového hluku při jízdě na asfaltu a betonu a brždění z rychlosti 80 km/h na 30 km/h. Vnější – subjektivní posouzení záznamu snímací hlavy, tj. záznamu pojezdového hluku na asfaltové dráze standardu ISO v rychlosti 80 km/h s vypnutým motorem a rovněž zjišťování naměřených hodnot v dB (A). Polycyklické aromatické uhlovodíky (PAU): ve smyslu směrnice EU 2005/69/ES extrakcí v toluenu a analýzy s pomocí GCMS.
  • RYCHLOSTNÍ ZKOUŠKA
    Vysokorychlostní test ve smyslu požadavků testovacího programu (nad rámec normy DIN 78051).

Přihlásit