Jak testujeme kapesní videokamery

V testu: 9 kapesních videokamer; kvalita obrazu a zvuku byla srovnávána s třemi mobilními telefony, třemi digitálními fotoaparáty, dvěma digitálními videokamery a jedním multimediálním přehrávačem s možností natáčet video.
Cena: v českých a zahraničních e-shopech v dubnu 2010
 

  • Podíl skupin zkoušek na celkovém hodnocení
    Obraz 40 %, zvuk 15 %, obsluha 30 %, provozní doba 15 % (pro ostatní srovnávané přístroje: obraz 70 %, zvuk 30 %).
  • Obraz
    Záznamy byly pořizovány při umístění zařízení na trojnožce v klidu a při její rotaci a to při denním, umělém a nízkém osvětlení. Výsledné nahrávky (ostrost, reprodukce barev, jas, kontrast a celková kvalita obrazu) byly hodnoceny na HD monitoru. Dále byla hodnocena účinnost ostření a přibližování.
  • Zvuk
    Hodnoceny záznamy hudby a mluveného slova pořízených v běžných podmínkách s hlukem v pozadí. Kvalita zvuku byla posuzována při reprodukci na vysoce kvalitních reproduktorech.
  • Obsluha
    Hodnocení velikosti, čitelnosti a celkové kvality displeje, přehlednosti a úplnosti návodu k použití, ovládání videokamer při natáčení a přehrávání videa, rychlost a spolehlivost přenosu dat do PC přes USB kabel.
  • Provozní doba
    Měření provozní doby při natáčení videa v nejvyšším rozlišení a rychlosti nabíjení při použití jak USB kabelu, tak případného síťového adaptéru.
  • Vybavení
    Hodnocení rozsahu funkcí, možností připojení a vlastností přístrojů. Není součástí celkového hodnocení.

Přihlásit